Yana Boukoff

            Over Yana Boukoff
Mezzosopraan Yana Boukoff had het unieke privilege om al op jeugdige leeftijd in aanraking te komen met haar grootvaders internationale carrière als klassiek pianist (Yuri Boukoff). Yana heeft zelf piano en musicologie gestudeerd. Toen ze eenmaal haar diploma in de hand had, werd Yana een soliste en mocht werken met wereldberoemde dirigenten als Ozawa, Inbal en Maazel.

Yana ging zich verder toeleggen op haar zangkunsten met Peter Gugalov aan de Opera van Berlijn, en daarna met Margarita Lilova aan de Muziek Academie van Wenen. 2007 was een mijlpaal in haar muzikale carrière, toen zij werd uitgenodigd door de Bulgaarse Radio Opera om onder leiding van Grigo Palikarov een operauitvoering te doen. Vervolgens trad Yana op in diverse producties, waaronder Carmen, De Barbier van Sevilla, Le Nozze di Figaro en Don Juan. Yana heeft sinds die tijd haar muzikale repertoire uitgebreid met diverse optredens, waaronder Charlotte in Massenets Werther, Eboli in Verdi’s Don Carlo, Donizetti’s Italian in Alger, Dorabella, etcetera.

Haar eerste CD uit 2007 kwam uit bij Harmonia Mundi  en bevatte composities  van De Falla, Granados, en Garcia-Lorca. In 2013 nam zij samen met Daniel Wayenberg haar CD Mambo! op met werken vanPaolo Tosti, Xavier Montsalvatge en George Gershwin.

Yambo cover 170x170-75